Om Du Lämnade Mig Nu

Miss Li – Om du lämnade mig nu

Miss Li och Lars Winnerbäck, jag älskar den här. Första och tredje versen känns som mina. Skrivna av mig, till mig, om mig, för mig? Spelar ingen roll, de är mina i vilket fall. Så vacker. Samtidigt så full av sorg och smärta. För mig iaf.


"Jag skulle vakna mitt I natten
Och gå upp och ta en långpromenad
Jag skulle låta blicken möta andra ögon
I en främmande stad
Jag skulle inte ha så bråttom
Med att träffa nån ny
Jag har rätt mycket med mig själv
Precis som du
Jag skulle andas I det tomrum som blev över
Om du lämnade mig nu

Jag skulle sitta på ett tåg mot Paris

Och låta Stockholm va
Jag skulle få den tiden över för mig själv
Som jag sagt att jag vill ha
Jag skulle unna mig att drömma
Hundra mil genom Europa
Om en främling
Lika tillitsfull som du
Jag skulle pröva mina läppar mot nån annan
Om du lämnade mig nu

Jag skulle kunna leva utan den där blicken

Som får mig ur balans
Jag skulle sakna den där stunden som vi har
När vi till slut har blivit sams
Jag kanske skulle söka upp
Kontakter som jag tappat
Som jag varit med
Förut nånstans
Jag antar det finns nån du skulle ringa
Om jag inte fanns

Jag kanske skulle leta upp nån yngre

Som en fjäder I hatten
Det skulle bli för tomt om ingen fanns där
Som värmde mig I natten
Men jag skulle aldrig ha tålamod nog
Att bli förstådd
Ingen känner mig
Så väl som du
Jag skulle fastna I min ensamhet igen
Om du lämnade mig nu"

Shopaholic and the Shoes in My Heart

Idag har jag shoppat. Jag har gjort av med alldeles för mycket pengar, som jag nog egentligen inte har. MEN, jag är nöjd ändå! OCH, jag handlade faktiskt rätt mycket på rean, och lyckades dessutom deala till mig lite billigare pris på flera plagg, så jag sparade flera hundra sammanlagt. Det är väl alltid något, eller? När dagen var till ända hade jag tillslut skramlat ihop några skjortor, några linnen, några tunikor, en söt kjol och ett par trosor (oups). Självklart köpte jag också skor, två par! Det första av dessa köp skedde mot protester av hela familjen och det andra skedde i hemlighet (eftersom jag är en tjej som varken kan ljuga eller dölja något förblev det dock inte en hemlighet särskilt länge). Min familj förstår sig helt enkelt inte på det där med skor, inte det fantastiska med dem. De tror att alla skor som är svarta ser likadana ut och förstår inte när man ska hinna använda alla. Tragiskt (eller är det jag som är?). Härom dagen när jag kom hem hittade jag väldigt många av mina skor i en enda stor hög på golvet. Det visade sig att mamma städade hallen och påstod nu att jag hade 16 par skor som stod framme och ansåg att det var överdrivet. Jag undrar om hon var medveten om de påsar fyllda med skor som stog på olika håll, eller om de par jag hade i garderoben. Hon ville i vilket fall att jag skulle rensa undan en del av skorna tills jag hade ett rimligt antal framme - jag gjorde det på mitt sätt. Tror faktiskt att vi båda blev nöjda, men nu är jag fundersam över var jag ska ställa de nya...
Tillbaka till idag, vi startade på Vingåker men jag måste säga att jag tröttnade ganska fort där, det var mest bara Scorett-outleten som var roande, och familjen var efter besöket enad om att Vingåker nog gjort sitt för oss. Marieberg gav alltså bättre resultat och vi gjorde alla våra små inköp! Vi gjorde dessutom en snabbtur till IKEA (jag lovar, snabbtur, sprang nästan därigenom). IKEA, vilken fantastisk och välsignad affär, NÄR hittar man INTE någonting där? Jag älskar det, men farligt är det. Vi hittade äntligen en möbel till mitt rum, jag hoppas och tror att det kan bli bra! Tyvärr var den dock slutsåld i björkfaner... Får nu se till att ta tag i rummet igen någon dag!

Frågan är om det var allt för mig för ikväll... Jobbet startar tidigt imorgon, 07.00 ska jag befinna mig därnere för att vara beredd att jobba åtta timmar utan rast. Borde jag kanske gå och lägga mig? Tror så, nattinatti till folket!


Lite smakprov på mina inköp, en av skjortorna och ett par av skorna! Kan tillägga att min sittställning var lika skum som den ser ut. Någon har väl någon gång sagt till mig att jag är väldigt rörlig, börjar så smått fundera på om det stämmer...


Impulsköp men jag gillart! Jag är nöjd med min dag!

Closing Time

Idag har jag gått hela dagen och tänkt att jag ska blogga på kvällen, har antagligen känt att jag haft saker att skriva om, men plötsligt känner jag mig tom. Jag tror inte jag riktigt orkar ikväll. Inte som vanligt. Så det får helt enkelt bli som det blir. Jag har just suttit och lyssnat på "Martha" av Tom Waits, denna oerhört vackra, romantiska men samtidigt så sorgliga låt. Den känns i mig, gör ont. Så många vackra och fängslande fraser som inte går förbi mig, utan stannar och andas sin luft på mig tills jag andas den själv. En gammal man som ringer sin ungdoms stora kärlek med gråten som en aning i rösten för att tala om att han fortfarande älskar henne, kan det smärta mer i hjärtat? Kan det gripa tag något fastare? Jag vet inte, men tvivlar på det just nu.

Lyssna på den, det är så värt det.

"And those were the days of roses,
Poetry and prose and Martha
All I had was you and all you had was me.
There was no tomorrows,
We'd packed away our sorrows
And we saved them for a rainy day.

And I remember quiet evenings
Trembling close to you."


Trots tyngden i brösten så kör jag en snabb uppdatering. Det tog emot att gå upp imorse eftersom jag inte var så duktig på att komma i säng igår som jag planerat, så 3,5 timmars sömn blev det. Gratta storebror på sängen, iväg och jobba, hem, fika gott, göra mig iordning och iväg till nästa jobb. Blev dock inte så mycket jobb för Lärcentrum gjort utan vi hann bara med att ta mina studentbilder, jag tackar och bockar! Sedan hem, grillkväll med familjen, och sedan en film med framförallt bröderna, det blev "Danny the dog", bättre har jag väl sett men antar att den dög för kvällen. Imorgon ska jag upp tidigt igen trots att det är veckans enda lediga dag, det vankas shopping med familjen i Vingåker och på Marieberg!

Snabb tjuvtitt på några av bilderna från idag, oredigerade!





Nu tackar jag och smärtan i bröstet för oss och satsar på att tillsammans gräva oss ner bland kuddarna för att komma täcket så nära som bara går. Gonatt, sussa sött där ute, var du än befinner dig.

You make my heart ache,
could cause my vow to break.

What a way to make a living

Jag kan inte påstå att min dag har varit sådär överdrivet mycket att skryta med för att vara en varm svensk sommardag när den är som bäst. Med min kroniska trötthet jag lider av beslöt jag mig för att sova så länge som möjligt imorse efter att jag känt att allt annat vore omöjligt, så jag gick upp vid halv tolv, ut på lång promenad, hem, dusch, mat och sedan iväg till jobbet som inte slutade förrän nio på kvällen. Jag försöker tänka på pengarna jag tjänar för att stå ut med tanken på hur jag spenderar dessa egentligen underbara dagar. Dock hade jag en sådär fantastiskt härlig fikastund på jobbet som man bara kan ha på ett sådant boende, där alla de gamla tillsammans deltog i galma berättelser och minnen som de egentligen inte alls kan ha delat. De är alldeles för goa!

Morgondagen är full av jobb den också, 07.00-15.00 på Letälvsgården och eftermiddag/kväll för Lärcentrum! Hoppas på att även hinna med lite födelsedagsfirande, troligtvis i form av grillkväll, då storebror fyller 21 imorgon =)
Så mycket mer finns nog inte att säga just nu, så jag tackar för mig och siktar på att komma i säng tidigt ikväll med tanke på morgondagens tidiga uppgång! Gokväll på er alla!



Bara det att sommaren aldrig riktigt kan bli helt riktig, längre.
Bara det att sommaren inte längre kan bli helt riktig, utan dig.

Suzuki, jordgubbar och mjölk; sommaren är här!

Idag har jag haft en helt ledig dag, amazing! Jag har kunnat ägna den åt vad jag velat, så jag har sovit länge, tagit vara på solen tills hyn skimrat i rött, strosat runt i bikini som jag velat, jag har varit och köpt stövlar för motorcykelturer och roligast av allt så har jag tagit min första tur bakom styret på Suzukin! Den höll sig förvisso till industriområdet men var nog så rolig och spännande ändå, och fick mig verkligen att längta längre fram! Jag kommer trivas långt bättre än bra har jag en klänsla av, detta är något för mig! Vår kvällsmat hemma idag var den somrigaste som går att hitta och bestog av jordgubbar och mjölk ute på altanen, det är så det blir riktig sommar! Kvällen spenderades sedan framför en film med familjen, "The Usual Suspects" som jag igår fick impulsen att köpa men inte alls ångrar.

Imorgon börjar verkligeheten igen och jag kör på med jobb ännu en gång. Har en vecka framför mig som är fullspäckad med arbete, men nog ger det löning iaf! Får åtminstone sovmorgon imorgon vilket känns som ett plus, så min måndag kommer antagligen bestå av promenad, kort vila förhoppningsvis i sol och sedan jobb resten av dagen.
MEN, nu ska jag ge mig för snart får jag spontanbesök av min Elin! Trevlig sommarkväll till er alla!



Jodå, jag tänker på dig då.


Lars Winnerbäck – Tidvis

"Tid har förlöpt
dagar har gått
månen har vandrat sin väg
genom vitt och svart och grått

Jag har saknat ditt skratt
jag har saknat ditt hår
jag har saknat att ringa ibland
och berätta om hur det går

Det har tidvis gått bra
tidvis har skakandet lagt sig
ibland har jag vaknat på morgon
och gjort det jag ska

Men jag har saknat din hand
har saknat din röst
ensamma dar har jag saknat ditt huvud
mot mitt bröst
..."

Frasen som inte finns

Jag tycker inte helt om ikväll, där råder osämja. Där finns skäl att tycka om men jag lyckas inte ändå. Jag lyssnar på musik och letar texter, fraser, det känns som att jag behöver dem. Det finns så många vackra, och allt som oftast finns där en fras som står i fetstil för just mig. Det känns som att jag måste hitta den perfekta, men jag vet inte om jag kommer klara det. Den text som en gång var perfekt är det inte längre, betydelser byts ut eller lägen förändras. Jag vill bara hitta mitt hjärtas fras, mitt livs fras, texten som innehåller allt. Går det ens? Nej, tror nog inte det. Låttexter är som en trygghet för mig på något vis, tröstande, rogivande ibland, bekräftande och betryggande. Och då perfektion inte finns får annat duga. Eller kanske finns perfektionen både här och där, bara väldigt kortfattad och alldeles för utspridd? Jag vet inte, och har du som läser hängt med överhuvudtaget i mina tankars banor fram och tillbaka beundrar jag dig. Jag tror att jag helt enkelt får fortsätta leta, i inbillningen att det ska lindra smärtan, tomheten, saknaden. Kanske är det egentligen bara tvärtom.

"Den vackraste stunden i livet var den när du kom
och allt var förbjudet
och allt som vi gjorde den stunden vill jag göra om
för det ekar i huvet'
och det blod som jag trodde var stilla det fick du att rinna,
den uppgivna röst som jag nyttjat så illa fick du att försvinna

Och den jävligaste stunden i livet var den när du gick
och allt var förlorat
O där satt jag med mina grön-bruna ögon och såg med blåögd blick
allt jag hade förstorat"

Där kan inte ha funnits en anledning till någonting av allt, eller? Vad skulle meningen med allt ha varit? Jag är bara så fruktansvärt ledsen på läget, och jag vill det inte. Inte alls.


"But if you see me walking by,
and the tears are in my eyes,
look away, baby, look away.
If we meet on the streets someday,
and I don't know what to say,
look away, baby, look away.
Don't look at me;
I don't want you to see me this way."

Chicago – Look Away - Remastered Single/LP Version

Katten, haren, räven och Moan

Det känns som att en kvick uppdatering vore på sin plats! Jag jobbar och sliter och känner mig något bekymrad över att inte få något sommarlov, men ger mig som vanligt inte, tar vara på sommarkvällarna även om jag börjar 07.00 morgonen därefter, borde väl funka eller? NÅN gång kommer jag väl få sova ikapp det?
Något väldigt trevligt som hänt är att jag nu vet säkert att jag har jobb i början av hösten, härligt, härligt! Tror det kommer bli bra, videopresentatör tror jag bestämt titeln var.
Idag är det midsommar och jag har jobbat dag och tjänat storkosingen på det, inga fel. Kvällen och helgen är dock fri så snart bär det av till Väse för att fira, trevligt! Nu har jag precis rakat benen och ska springa in i duschen för att hinna allt som ska hinnas med innan jag tar bilen och ger mig iväg, så, Glad Midsommar gott folk!

Som en indikation till rubriken vill jag nämna att jag igårkväll när jag var ute och körde stötte på galet många djur, massvis med katter, massvis med harar och som grädde på det en räv. Jag tyckte det kändes mysigt, men såklart lite farligt när de springer rakt över vägen.

Så, kvickt jag sa, kvickt det var! Hejhopp!

En undran?

Varför ska livet vara så svårt egentligen? Och när blev det så svårt? Varför är man inte fem med blommor i håret längre, klättrande i bekymmersfria träd? Jag blir bara arg, arg av sorg.

Sommartider

Idag har jag jobbat inne i Karlskoga, kändes bra och spännande och jag håller tummarna! Innan dess fick jag dock en snabb genomgång om hur jag ska agera om ett brandlarm skulle gå nere på Letälvsgården... Läskig situation jag hoppas jag slipper. Efter jobbet smet jag ner till Näset en snabbis där mina lediga vänner haft lyxen att kunna gotta sig hela dagen! Mysigt att få träffa dem en stund iaf. Var även och kollade upp vad som gäller för handledare för MC-kort, bättre än jag hoppats! Nästan bara att sätta igång, pirripirr i magen, längtan i hjärtat! Kvällen spenderades med min goding Ellinor, vi solade i sensol, tog oss några fotoskutt, ältade gamla sms och saknade och skrattade tillsammans, och tillslut bestämde vi oss för att lyxa lite onyttigt. En glass i kronhallskiosken blev det, sommarsommarsommar! Köpte sedan lite jordgubbar och satte oss på en filt på min gård och smackade i oss dem ihop med cider, det kallar jag en mysig sommarkväll, tack hjärtat för det!


Jodå, glass har alltid fascinerat mig!


Kvällspicknick i kvällssol =)


Sötplutt! <3


"Who'll be the last to die for a mistake
The last to die for a mistake
Whose blood will spill, whose heart will break
Who'll be the last to die for a mistake

The sun sets in flames as the city burns

Another day gone down as the night turns
And I hold you here in my heart
As things fall apart"

 



“Never pretend to a love which you do not actually feel, for love is not ours to command”

 

Ikväll smärtar det.


Melissa Horn

Min åsikt är att Melissa Horns musik är fröjd för örat och terapi för själen. Varje låt är för mig gripande, fängslande, på ett eller annat sätt. Hennes sätt att uttrycka sig på med svenska ord är helt fantastiskt och texterna går rakt in i hjärtat. Där finns en ärlighet i dem, något naket, blottande. Det är i vilket fall så jag upplever det. Själva musiken är vacker och berör.
Jag tänker citera en del stråker, vissa hela andra halva, några av de som fängslat mig lite extra av en eller annan anledning. Somliga för att de sätter ord på känslor inom mig, och andra för att de helt enkelt är vackra och griper tag om mitt hjärta.


"Där går Klara
och tindrar som en stjärna
för att bara med sin Fabian få vara
och gå hem till varann
och älska lite grann
som bara kära kan
...

Säg är det långa nätters fara

att se det man vill se
och va den man vill vara
ha någon att ty sig till
när långa nätter inte blir som man vill"

"Och fast jag följde dig längs vägen den natten
så vuxen i din hand
så kan vänner viska och löften brista"

"...och jag försöker att strida mot känslan
men den är rädd och den spelar ett spel nu
jag får för mig att jag kan vara kvar
men vet inte hur"

"...jag vill inte tänka framåt
men är livrädd att fastna här...
Vi testar nya vägar
som aldrig tycks ta slut
vi har försökt att fånga den andra
men aldrig nått ut
jag vill ha en sista chans
så jag säger det rakt ut

Jag vill ha dig nu

som jag hade dig förut
...
det där dags att lägga på
men att stanna känns så rätt."

"...och du gör mig liten som få
men du får mig att le som ingen annan
och sjunka lågt och be om mer."

"Och fast vi båda vill
mer än någonting annat
så står det skrivet i pannan
att man väcker en ångest
när man släcker en annan"



"Sen en tid tillbaka
har jag varit tom
och försökt att hitta spår som leder rätt
ja det finns så mycket måsten
att va bra på det man kan
och mitt i allt så ska man vara sann
...
Jag har ändrat i mitt rum
köpt nya kläder
och samlat damm på min gitarr
men i vad jag än tar på mig
känner jag mig alltför kort
och allt som är bra med mig
har jag förmågan att glömma bort"


"Det är tomma ord som fastnar
för att jag låter dom va kvar"

"Här finns så mycket vackert
som jag inte kan se
jag drar mig sakta undan
och solen följer med
...
...och om du inte saknar mig
så har du dina skäl
men älskling flyg till mig
jag vill att du ska se..."

"...det finns en fara i att aldrig hitta vägen
det finns nåt vackert
med att vandra den ändå"


"Är du en av dom som var där när det hände
eller saknar du någon du en gång trodde du kände
är du en av dom som gråter när ingen ser på
är du en av dom som berörs ändå

Jag ser mig själv i spegeln

med ögon röda av gråt
jag tänker; hur gick det till
hur bar dom sig åt"

"...jag önskar att jag var en sån
som inte tänker alls"


"Det är dags att tänka efter
och jag vill inte följa med
det har regnat hela sommaren
och jag känner med det
...
...jag undrar vad som hände
vi som skrattade nyss"


"Jag mår bra och det blir vackert
och lika sorgset som förut
men här finns inga brustna hjärtan
alla ser likadana ut
alla ser likadana ut"

"Vad ska jag skriva för att du ska bli berörd
hur högt ska jag skrika
varje gång jag vill bli hörd"


"Vi lever i vår egen värld
där går vi långt och benen bär
allt vi behöver det finns där
vi lever i vår egen värld

Och jag känner mig så trygg hos dig

jag känner att du älskar mig
för när du säger det så tror jag dig
jag känner mig så trygg hos dig

Och jag går med dig överallt

i sommarsol och vinterkallt
när tankarna tar över allt
jag går med dig överallt

Om hösten hittar hit igen

då håller vi ihop min vän
ja, då lever vi för sommaren
om hösten hittar hit igen"

Wed the Royalties

Idag har jag vandrat omkring i en såååå vacker brudklänning hela förmiddagen och bara känt mig vacker, ååh! Ville aldrig ta den av mig, bara behålla den på och ta med den hem till garderoben... Det visade sig först idag hur dagen skulle se ut, inte så svårt att ana sig till antar jag. Började på Hon & Han och fick alltså håret fixat, tyckte faktiskt det såg lite... jag vet inte, men kanske högtidligt ut, med ett litet tiaradiadem och allt. Klänningen var som sagt underbar, och monter och monter, nja, stog väl vid ett partytält hela dagen, minglade lite grann, tog någon sväng på röda mattan och hade det allmänt trevligt faktiskt, även om det var ganska kallt största delen av tiden. Kan ju förklara att det handlade om tillställningen de arrangerat på toget i Degerfors, bröllopsyra överallt! Väl hemma på eftermiddagen hade jag en mysig stund med mamma, hennes tacopaj och det kungliga bröllopet, vackert, det måste jag säga. Och så lyckliga de såg ut. Jag erkänner, ögonen var inte helt torra. Nu ska jag i vilket fall göra mig iordning för kvällen, grillfest hos Maria som fyller år idag! Det blir bra! Är bara rädd att huvudvärken som följt mig hela dagen inte tänker ge sig... Meeeeen, nu har jag inte tid för det här mer! Hejsvejs! :D


Bilder från omklädningsrummet idag, med klänningen på <3
Ber om ursäkt för det suddiga.




Och ett fint halsband på det =)

Tack för mig!

En vacker sång till de vackra.
Wakey!Wakey! – Dance So Good

När allt ska hinnas med

Idag (igår) gjorde jag en kort dag på jobbet (demensboende), 07.00-13.00, gick snabbt och smidigt! Efter det skyndade jag mig ner till Zari's och fick på mig en brudklänning som var huuuuuur fin som helst! Ååh! Insåg dock att jag inte vetat riktigt vad jag egentligen gav mig in på med mitt kvicka lilla "ja" för någon månad sedan. Klockan 08.00 imorgon ska jag infinna mig på salong Hon & Han för att få en frisyr fixad, därefter ska jag till Zari's för att bli uppklädd och utsmyckad och efter det ska jag stå i en monter hela dagen, "som en levande skyltdocka". Jag kommer vara grymt trött men det kan nog bli lite kul också, att få vara vacker brudmodell. Det kändes bra och jag skyndade vidare i mitt schema och smet in till Karlskoga och skomakaren för att hämta ut mina skor. Tre par har han fixat åt mig, och tog bara 205 kronor för det! Wow! Tro mig på orden när jag säger att jag är den mannen tacksam, jag hade gråtit floder om inte skorna hade gått att laga! Nästa punkt på schemat var att ta pappa med mig och åka och KÖPA EN MOTORCYKEL!!! :D Såååååå stort, och sååååå grymt, men nu är jag delägare i en motorcykel. GISSA om jag är lycklig! Brumbrum, här ska brumbrumbrummas! Lyckades dessutom få tag på ett tillfälligt skinnställ, som duger tills jag hittar ett bättre. Nu ska jag bara se till att det blir fart på själva kortet också, nu när förutsättningarna äntligen finns där. Jag känner mig tuff, oooohyeah!
Nu, efter en sen chipsstund med lillebror, inser jag att klockan är mycket. Det är bäst att jag går och lägger mig om inte hjärnan ska explodera när jag ska upp imorn. Det får bli sängen, kudden och regnsmatter! Puss gonatt! :*

Haaaaard work work!

Jag börjar dagen med att berätta om gårdagen! Jag gjorde igår min första dag bredvid på jobbet, jag tycker det kändes bra, måste bara se till att komma in i allt, igen, men det borde inte bli något större problem. Jag tror jag kommer trivas lika bra som förra året, hoppas på det! När jag väl kommit hem från jobbet blev det strax till att smyga över till grannen för att fira att Ellinor slutat nian, BRA jobbat till Ellinor, och så underbart skönt för dig! På kvällen drog jag vidare in till Karlskoga och Jack för att fira Sussi på hennes 19-års dag, grattis där också! Vi hade en trevlig kväll!

Idag ska jag göra första kvällen på jobbet, 13.30-21.00. Ska nog gå bra, det enda som känns är att jag önskar jag kunde få vara lite ledig också. Funderar på om det vore ett smart drag av mig att låta bli att klä mig som en brud och stå uppställd på torget på lördag som jag egentligen sagt att jag kan göra, borde jag ta dagen ledig istället? Vi får väl se helt enkelt. För att hinna med åtminstone något innan det är dags för jobbet tänkte jag nu ge mig ut på en promenad innan frukost, härligt! Kankse blir det innan brunch, låter mer rimligt. I vilket fall, tjillevippen på er!

. . .

Runt, runt, runt, runt, runt, som en torktumlare. Jag önskar att jag vore en stor eller större flicka, som bodde ensam och fick bry mig om mig själv ensam. Jag önskar att jag vore en dum flicka där det var okej att fatta dumma beslut. Då vore allt lättare, eller?

"Jag önskar att jag var en sån, som inte tänker alls."

Låtom oss fröjdas i ungdomens dar!

Nej, nu har jag nog hållt er på haken tillräckligt länge, så, studenten! Vilken dag, vilken fantastiskt underbart härlig dag! Var kan jag börja? Jag vet inte om varken dagen eller känslan går att beskriva, men oj va härlig den var. Helt klart och utan tvekan var det bästa dagen i skolan någonsin, så jag Älskade att bara få springa runt och härja och känna mig lycklig och lyckad! I aulan på avslutningen lyckades jag dra hem högsta stipendiet, roligt, mösspåtagningen var speciell och utsläppet var oerhört känslofyllt! Att åka vagn var hur galet kul som helst, firandet hemma var roligt och trevligt och jag blev glad över folket som dök upp, och kvällen var lyckad och bra ihop med klassen även om den var sorglig också. Jag kommer sakna alla väldigt mycket har jag en känsla av, allt förändras nu och det har jag nog inte riktigt insett vidden av ännu. Men jodå, studentdagen är helt klart uppsatt på listan över bästa dagarna i livet! Morgonen därpå vaknade jag och hade ont i hals, öron, fötter och mage, så det ska vara! Rösten var hes och jag hade en sjuk träningsvärk i magens alla nedre delar som antagligen kom sig av samma anledning som den hesa rösten. Fick iaf tre timmars sömn den natten, för upp tidigt blev det nästa morgon för att åka iväg och fira kusin Johanna på hennes studentdag! Där har jag nu alltså spenderat två superdagar!
Jag önskar att jag kunde spola tillbaka och uppleva allt igen, och jag vill tacka alla som var med och bidrog till att min student blev så toppen! Ni är guld värda! <3


Fler bilder kommer!


Ikväll har jag inte riktigt stått ut med mig själv, men jag hoppas på att vakna på en annan sida imorgon.

"Du släckte alla ljusen den natten
och det tände varje rum
det vackra sa farväl
och jag försvann.
Du släckte alla ljusen den natten
och jag minns varje sekund
min sorg blev deras glädje för en stund.
...
Och jag drömmer om en framtid som glömmer."

Sjung om studentens lyckliga dag!

FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDENTEN, FÖR JAG HAR TAGIT STUDEEEENTEEEEN, FYFAN VAD JAG ÄR BRA!

Glammiga dagar i livet!

Så, till att börja med, gårdagskvällen och balen! Jodå, nog var den som på slottet minsann, alldeles alldeles underbar! Jag hade det fantastiskt roligt och trevligt, önskar redan att jag kunde få göra det igen! Och då gärna något mindre nervös och uttröttad i ansiktsmusklerna vid tillfället för att vandra uppför gången, så leendet hade sluppit se så fruktansvärt ansträngt ut på alla bilder! I vilket fall helt klart en kväll man kommer minnas! Jag hade dessutom lyckats komma i rätt stämning, på med stora vita skjortan och hög glad musik och sedan dans framför spegeln när jag gjorde mig iordning, gjorde susen! När jag tillslut gick hemifrån kände jag mig lika bedårande som mina goa grannar påstod att jag var när de fick mig att fälla en tår innan jag ens lämnat huset.



Två av de få bilder jag har hittills, hoppas på att kunna fylla på med fler!



Dagen idag har inte varit illa den heller! Jag var oerhört oväntat vaken när jag vaknade imorse, och tog mig ut på en promenad innan frukost. Dagen i skolan har bestått av avslutningsshower, jag vågar faktiskt påstå att vår blev mest lyckad av alla, och avslutningsmiddag med alla treor och klassföreståndare. Mysigt, spännande, härligt, men också något sorgligt. Kan inte direkt påstå att dagen försämrades av att jag efter skolan gick upp på stan och köpte lite underkläder, dessa lustigt härliga plagg! Pengarna till dem fanns väl inte egentligen, men oooh så värt det det ändå var. Det är min sjuka lilla knäpphet jag har för underkläder, och framför allt trosor, att få köpa dem gör en dålig dag bättre och en bra dag superbra! The panties and the shoes make the difference, det är min åsikt!

Ikväll ska jag iväg och klä studentvagn med klassen, roligt! Helt sjukt att jag faktiskt tar studenten imorgon, men jag är så sjukt taggad! Är säker på att jag kommer fälla tårar av både glädje och sorg imorgon, för visst finns det saker jag kommer sakna också, även om det till största delen är en befrielse.

Pussochhej, nu ska jag iväg och sy lite i klänningen tills imorn! :*

Like a rose, trampled on the ground

Känslan från igårkväll har hängt sig kvar. Den måste bort, bort, bort, den får inte finnas här, inte idag. Idag är helt fel dag. Idag är en dag för glada tankar, för en vacker Moa, för en bra känsla. Idag är helt fel dag att vara ett vrak, det skulle förstöra en kväll jag påkostat flera tusen kronor. Jag måste hitta tillbaka, men kaxighet tar sig inte över allt. Jag måste vända över dagen. Jag måste göra lilla Moa stor, lappa igen allt sorgligt förstört där inne. Idag är inte rätt dag att andas verklighet.

Varför tvungen att förstöra allt? Varför tvungen att förstöra mig?

Det är min person som är krossad.

Knock, Knock, Knocking

Så kom verkligheten och knackade på dörren igen. "Du tror väl inget Moa? Du inbillar dig väl inget?". Du är inte välkommen här längre, jag vill inte ha mer verklighet i mitt liv. Jag vill inte ha mer bergochdalbana, jag vill bara få stanna på toppen.
Så avslutades dagen, som dittills varit så överlägset bra, med en suddig och farlig biltur.

"Her body tan and wet down at the reservoir
...
Now those memories come back to haunt me
they haunt me like a curse"

PS.

En fin skatteåterbäring har trillat in på kontot!
Ds.

Bette Davis Eyes

Idag har jag nätt och jämt kunnat låta bli att le, på hela dagen! Plötsligt finns där så mycket att le åt, finner det till och med i min egen olycka. Ohja, visst finns det saker att skratta åt även där minsann!

Inte nog med att jag på fredag tar studenten, vilket är helt sjukt galet i sig och en hög målstolpe i livet, jag gör det dessutom med bravur! Jag går nu ut gymnasiet, efter sammanlagt tolv åt i skolbänken, med allra högsta poäng, 22,5, MVG i alla ämnen och 2,5 (max) i meritpoäng. Jag tycker mig ha rätten att säga att jag är rätt så grym! Jag anser mig dessutom inte vara en pluggis; nog för att jag är ambitiös och mån om mina studier, men jag har alltid haft ett liv utanför skolan, min förmåga att lära mig snabbt är helt enkelt medfödd. Tycker ni jag skryter nu? Shoot, skryt får det väl vara i så fall då, det måste väl alla få göra någon gång, eller? Jag är helt enkelt stolt och nöjd!

Imorgon blir det ingen skola alls, bara balförberedelser hela dagen, ska bli så roligt att få göra sig vacker och gå på bal! Hur många gånger i livet kan det hända? Hur många fler gånger kommer man få gå omkring i en så fin klänning och känna sig som kvällens höjdpunkt? Personligen kommer jag bara på ett tillfälle, bröllopet såklart. Så hur många gånger det blir beror väl på hur många gånger man bestämmer sig för att gifta sig!

Eftermiddagen har potential att bli bra den också, jag ska laga lite mat hade jag tänkt, har jag tur ska pappa och jag iväg på roligheter som jag fortsätter att hålla hemliga ett tag till, och har jag ännu mer tur så hinner jag med en glass i Kristinehamns skärgård med mina bästa systrar Ågren ikväll också! Dessutom väntar jag ett samtal från en kvinna med vem jag ska diskutera en möjlig höst i Stockholm, vi får väl se vad som blir sagt! Blir allt som jag vill är det nog trots allt bättre om jag är kvar här hemma under hösten, men nog vore det roligt och spännande!

 

Efter den korta skoldagen, bestående av tömning av skåp, lite förberedelse inför avslutningsshowen och lunch, gick en stor del av klassen upp på torget för en glassamling, sommarmys! Jag gjorde en ny alldeles kanoners smakupplevelse inom glassvärlden, hallon&lakrits, gudomligt god, helt klart lagd på favorithyllan! Det känns nu att sommar och student stundar, allt hänger i luften och det påverkar en på ett alldeles underbart sätt! Studentsången klingar konstant i öronen =)

Nej, nu anser jag mig ha skrivit nog och ska nog gå och dansa lite framför spegeln en stund till musiken som spelas och gör mig glad! Pusshej!! :*


Don't stop me now

Humöret är just nu på Topp! Jag är grym, jag är snygg och det har hänt många glädjande saker under dagen! Dagen som förövrigt varit den SISTA måndagen någonsin i gymnasiet!!! Skulle egentligen ha varit med de andra kamratstödjarna till Örebro idag, men är det nu absolut sista måndagen i skolan så vill man väl passa på och njua av det också, eller hur? Hade även min allra sista lektion för gymnasiet, galet! Troligtvis sista lektionen någonsin av det slaget. Inte har jag en enda sak kvar att göra i skolan heller, jag är så gott som fri! Betygen rullar in och samlas på hög och gör mig sjukt grym och grymt stolt! Bara ett sista avgörande kvar nu, och jag håller tummarna! Under en håltimma var jag också och hämtade ut min balklänning, äntligen! Fick den dessutom 1200 kronor billigare än jag förväntat mig, inga fel där inte! Sjukt att det är bal om två dagar, spännande och roligt! Har även köpt mig en ny frisyr, som jag helt klart gillar! Börjar helt enkelt vara redo för studenten, riktigt redo och sjuuuukt taggad!

Nu ska jag iväg och träna, spinning, afrodans och core, härligt!

Puuuuss! :*


Bara för att jag älskar mina nya shorts som jag köpte dyrt på Malta!

to be a rock, to be an island

Hur ska jag Inte kunna ångra mig?
Hur skulle det vara möjligt för mig att inte frenetiskt leta efter mitt värde?
Hur skulle jag kunna göra för att inte ifrågasätta, ifrågasätta allt?
Fan, varför ska allt jag jobbar för att bygga upp rasa? Alla tankar skrämmer mig, skrämmer mig rejält. Ångrar jag mig är det värt en hel radda med svordomar. En hel, lång, svällande radda. Och hur skulle jag Inte kunna ångra mig? Ångra allt? Att jag kunde bli så liten. Är jag en sån, som samlar grus? Lagrar ett förråd av småsten i magen? Jag tror det. Hur blev jag sån? Vet jag svaret? Kanske. Men var lägger jag i så fall skulden?
Hur gör jag för att Inte ångra mig? Hur gör jag för att lösa upp rädslan? Skulle det räcka att bara komma till en acceptans? Läget är som det är, gjort är gjort och inget kan ändra på det. Men kan jag leva med det?


Repress me

Tro aldrig att du ska få chansen att ta dig någon vart Moa!

Fan.

Jo det tänker jag ändå. Jag har haft en härlig dag och en Trevlig kväll med stort T!

Enjoy!

Bilder som lovat, överdrivet många såklart, men så är det när det kommer till mig. När Emma och jag bytt kan det även hända att det fylls på lite. Förövrigt kan jag nämna att dagen idag har varit ren njutning, och jag har mått bra. Jag har läst massa timmar ute i solen, alldeles för min egen skull, underbart!


Första kvällen och ute på jakt efter någon passande retaurang. Det hittade vi minsann, och jag smakade kanin för första gången i mitt liv. Betyg: helt okej, men föredrar något annat.


Dag två, och en blåsig och blöt färjetur ut till ön Comino och den Blå Lagunen.


The Blue Lagoon


Elefantklippa och oerhört, oerhört blått vatten! Påväg tillbaka till "fastlandet".


Restaurangbesök samma kväll, fläckvis rödbrända men tack och lov uppfräschade efter den blåsiga dagen.


Haha, härlig bränna morgonen dag tre. Notera hals, undernäsa och ögonlock. Jag tycks vara duktig på att missa fläckar då jag smörjer in mig... Gick runt med solglasögon resten av semestern, dels för att undvika mer sol på mina svullna ögonlock, och dels för att dölja vad som annars kunnat framstå som smaklöst påsminkad röd ögonskugga...


På muren i Valetta, där dag 3 spenderades. Innehöll mycket vandrande, besök på små marknader och i små butiker, och såklart ett besök i St John's Cathedral, maffigt faktiskt!


På kvällen vin med kex!


På onsdagen spenderade vi några timmar åt att sola på takterassen, fina Emma <3


Solarstil á la Moa, alltid tycks jag ha en anledning att inte sola ansiktet... Denna gång berodde det på mina fortfarande vackra ögonlock. En Bacardi Breezer i solen blev det också, inga fel!


Nedanför strandpromenaden i Sliema.










Såhär såg det ut när jag kokade nyponsoppa på hotellrummet sista kvällen...


Allt har en förklaring mina vänner. Och låt mig tillägga att nyponsoppan smakade alldeles utmärkt och precis som den ska!


Strandpromenaden i Sliema, sista dagen.














Massa badpooler för att förenkla badandet vid klippstranden.



Så avslutningsvis en bild på bussarna vi alltid åkte med. Gamla allihopa, somliga från 30-talet fick vi höra, urläckra men inte lika trafiksäkra... ;)

PUSS! :*

Malta

Direkt när jag gick ut från flygplatsen och satte mig i den där dyra taxin som började ta oss mot Sliema och Park Hotell visste jag att just det där, det är något nödvändigt för mig, att få resa. Att få uppleva något annat än den svenska vardagen, att få se mer än så. Att få möta, bekanta mig med och lära känna andra människor, kulturer, sätt att leva, det är helt fantastiskt! Även om just denna resa inte var av det slag att den på riktigt tog mig nära människorna och deras liv på Malta så lät den mig ändå se oerhört mycket vacker och nosa på en för mig ännu okänd kultur. Allting på Malta var hänförande charmigt och vackert, underbart! Jag njöt varje sekund bara av att få andas luften och ta in allt omkring mig. Som tur är låg inte Emma och jag på playan hela dagarna, det finns alltför mycket att uppleva än bara stränder! Vi letade oss fram bland allt okänt och tog oss alltid dit vi ville på ett eller annat sätt, en härlig känsla att ta allt som det kommer och känna att det funkar! Bilder kommer senare, med mer information om vad vi haft för oss =)

Att komma hem inatt, vakna imorse och upptäcka en fullt utslagen svensk sommar utanför fönstret kändes inte heller det helt fel. Ut på en gång blev det, och en lång promenad i naturen, härligt! Dofterna, vyerna, känslan. Jodå, nog älskar jag mitt Sverige också minsann!

RSS 2.0